OKVARA

Ko prične vaša klimatska naprava pihati namesto mrzlega vroč ali topel zrak je pravi čas, da začnete preverjati komponente vaše klimatske naprave. Preden naredite karkoli preberit navodila vašega avtomobila, na samo kako sistem deluje ampak predvsem posebnosti o uravnavanju temperature.

Nato začnemo z vizualnim pregledom hladilnega krogotoka. Izključimo motor in odpremo pokrov motorja, pogledamo kompresor klime in pogonski jermen. Če je poškodovan jermen ali kompresor smo ugotovili napako in to zamenjamo.

Pregled nadaljujemo tako da pregledamo vse cevi klimatske naprave in ugotavljamo ali je katera od teh cevi mastna. V sistemu klimatske naprave je tudi olje, katero nam maže kompresor. V primeru mastne cevi je to znak, da vam pušča hladilni krogotok. V tem primeru je najbolje , da nas obiščete in vam s posebno barvo, ki se doda k plinu poiščemo kje sistem spušča.

Preverimo tudi vse žice, katere so povezane z klimatsko napravo in jih po potrebi popravimo oz. zamenjamo.

Nadaljujemo z pregledom kompresorja, tu najprej preverimo ali kje spušča, preverimo stanje jermenice (obraba in napetost). Ko je motor vklopljen in prižgemo klimo poslušamo hrupnost kompresorja ter ali mogoče jermen cvili ali drsi. Če slišimo kakršen koli hrup pri kompresorju nas obiščite, da vam ga popravimo oz. zamenjamo.

Vaša košarica je prazna!